REŢETE DE LA BLOGGERI

ada

LAURA ADAMACHE
Una dintre cele mai cunoscute și apreciate bloggerițe de cooking din România, Laura Adamache, spune că
„am învățat din greșeli și am continuat să gătesc”.

SANDVIŞ CU SOMON AFUMAT

Ingrediente: 2 chifle integrale, 1 cutie cottage cheese light Hochland, 1 castravete mediu, 4 felii desomon afumat, 1 linguriță de chives tocat mărunt, sare și piper.

Preparare: Tăiem chiflele pe lungime și le ungem cu un strat generos de cottage cheese. Adăugăm pe fiecare jumătate de chiflă câte 4-5 rondele subțiri de castravete, 2 felii de somon afumat și jumătate de linguriță de chives.

SANDVICH CU CASCAVAL SI DOVLECEI

Ingrediente: Chiflă integrală cu semințe, cașcaval clasic Hochland, prosciutto crudo, dovlecei zucchini, roșii, ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Se taie dovleceii în felii subțiri i sunt fripți pe grătar timp de 2-3 minute. Tăiem chifla, adăugăm cașcaval, prosciutto crudo pe partea inferioară a chiflei. Stropim partea suferioară cu ulei de măsline și așezăm ambele părți în cuptor. Coacem sandvișurile 4-5 minute până se topește cașcavalul. Scoatem chiflele, așezăm prosciutto peste, câte o felie de roșie și dovlecei.

SANDVIŞ CU ANGHINARE ŞI CAŞCAVAL AFUMAT

Ingrediente: 2 felii mari de pâine integrală pentru sandvișuri, 2 felii mortadella, 100 g cașcaval afumat felii Hochland, 100 g anghinare conservată în ulei, 50 g maioneză

Preparare: scurgem anghinarea, o clătim sub un jet de apă rece și după ce se scurge o punem în robot. Adăugăm maioneza și mixăm până obținem o cremă omogenă. Ungem ambele felii de pâine cu crema de anghinare, adăugam între ele cașcavalul felii afumat și mortadella.

SANDVIŞ GRECESC

Ingrediente: 100 g telemea de vacă Hochland, 1 baton de pâine albă, 4 frunze de salată verde, 1 ceapă roșie medie, 5-6 roșii cherry, 1 castravete mediu, 10 măsline negre fără sâmburi, ½ linguriță oregano, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline

Preparare: Taiem legumele, le punem într-un vas, adăugăm telemeaua sfărâmată în bucățele și condimentele după gust. Tăiem batonul de pâine în două, apoi tăiem fiecare bucată în două, pe lungime și umplem sandvișurile.

teo

TEO’S KITCHEN
Teo este o bucătăreasă curajoasă și ambițioasă. A început cariera și blogul de la premiza că
„dacă și eu, care abia dacă știam să fac un ou în tigaie pot să gătesc rețete complicate, oricine poate”.
Sandvișurile ei sunt pe cât de complexe, pe atât de originale.

SANDVIŞ CU SALATĂ DE OUĂ 

Ingrediente: 4 croissante proaspete, 4 ouă, 150g Hochland Creme Clasic, 200g Hochland Telemea de vacă, 3 linguri castraveți murați tăiați mărunt, 3 fire ceapă verde tăiată rondele, sare și piper.

Preparare: se fierb ouăle tari și se dau prin răzătoare. Se adaugă crema de brânză și se amestecă, adăugând treptat și restul ingredientelor. Compoziția este apoi pusă în croissantele tăiate pe din două.

SANDVIŞ CU PUI ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente: 4 mini ciabatta, 300g piept de pui gătit, 150g cașcaval Hochland Clasic, 3 fire ceapă verde tăiată rondele, 3 linguri maioneză, 2 linguri de ketchup, 2 linguri muștar, sare și piper.

Preparare: Desfacem cele 4 ciabatta făcând un dop în capac, astfel încât să lăsăm spațiu unde punem umplutura. Într-un bol amestecăm puiul, tăiat cubulețe, cu ceapa verde, cașcavalul dat prin răzătoare. Peste această compoziție adăugăm un sos din maioneză, muștar și ketchup. Amestecăm și punem totul în scobitura din ciabatta.

SANDVIŞ CU TELEMEA, AVOCADO ŞI SFECLĂ

Ingrediente: 8 felii de pâine toast, 2 avocado, 2 linguri zeamă de lămâie, 2-3 fire de ceapă verde tăiate mărunt, 200g telemea Hochland cu verdețuri, 4 linguri sfeclă fiartă, dată prin răzătoare, sare și piper.

Preparare: Prăjim feliile de pâine toast. Tăiem avocado și îl pisăm în timp ce-l amestecăm cu zeama de lămâie, ceapa verde, sare și piper. Ungem feliile de pâine cu această pastă de avocado, punem felii de telemea și sfeclă.

SANDWICH CALD CU PESTO ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente: felii din pâinea ta preferată, pesto alla genovese (pesto cu busuioc), cașcaval clasic Hochland feliat, felii de ardei copt, rucola.

Preparare: se ung feliile de pâine cu pesto, apoi adăugăm ardeiul copt pe o singură felie. Punem cașcavalul în strat generos și câteva frunze de rucola pe felia de bază, apoi adăugăm cea de-a doua felie și punem la grill pentru 2-3 minute. Se servește cald.

LAURA SAVA
Activă în blogosfera culinară încă din 2007, Laura Sava se declară o fană a mâncărurilor făcute în casă.
Ingredientele ei secrete sunt emoția și pasiunea.

SANDVIŞ ŞAH

Ingrediente (pentru 16 bucăți): 8 felii pâine toast albă, fără coajă, 8 felii pâine toast neagră, fără coajă, 100g brânză Praid, 120g telemea light de vacă, 150g unt, 4 fire subțiri de ceapă verde, boia de ardei dulce (opțional).

Preparare: Brânza Praid se rade fin și se amestecă cu telemeaua, untul și ceapa verde tăiată fâșii subțiri. Cu acest amestec se ung 2 felii de pâine neagră și se acoperă cu alte 2 felii de pâine neagră. Se taie apoi 4 mini sandvișturi, rezultând 8 turnulețe. Pentru sandvișul șah trebuie să lipiți un mini-sandviș alb cu unul negru.

SANDVIŞ CU BRÂNZĂ PRAID ŞI SMOCHINE

Ingrediente: pâine graham, unt, salată, prosciutto crudo, brânză Praid, smochine.

Preparare: Feliile de pâine sunt tăiate rotund, unse cu unt și pe ele se așează o frunză de salată, prosciutto crudo, felii de brânză Praid și jumătăți de smochine.

SANDVIŞ CU BRÂNZĂ DE VACI ŞI BANANE

Ingrediente: pâine toast, cremă de ciocolată, Hochland Cottage Cheese și banană.

Preparare: Ungem feliile de toast cu un strat generos de cremă de ciocolată, după care adaugăm brânza de vachi și feliile de banană.

REŢETE GOURMET STREET FOOD 

Miguel
Un burger care te trimite departe cu gândul și cu toate simțurile.
Ingrediente: Chiflă, salată creață, roșie, ceapă, cașcaval afumatHochland, bacon, sos tartar Tacu cu piept de pui marinat, legume, cremă de brânză Almette.

Cabron
Gusturile rafinate și-au dat întâlnire pentru tine.
Ingrediente: Chiflă, legume coapte, bacon, jalapeno, sos barbeque, brânză topită felii Hochland.

REŢETE URBAN BURGER

DownTown
S-au adunat cele mai celebre fețe ale orașului în cel mai gustos burger
pe care l-ai văzut.
Ingrediente: Chiflă, Hochland Creme cu castraveți, roșie, carne de vită, castraveți murați, ceapă, salată, brânză topită felii Hochland.

Metropolitan
Distracția urbană începe acolo unde burgerul este desăvârșit.
Ingrediente: Chiflă, brânză topită cu șuncă felii Hochland, carne de vită, roșie, ceapă, salată, bacon, castraveți murați, sos special Urban Burger

REŢETE BAGHETE PE ROŢI

Fresher
Un sandviș proaspăt precum o drumeție la aer curat.
Ingrediente: Demibaghetă, brânză Praid, salam Sibiu, busuioc, oregano, roșii cuburi, migdale, stafide, Proscitto.

Nature Lover
Savoarea legumelor într-o excursie de neuitat pentru papilele gustative.
Ingrediente: Demibaghetă, cașcaval clasic Hochland, busuioc, oregano, ciuperci Champignon, boabe de porumb, ardei capia roșu, măsline negre feliate, cubulețe de brânză telemea.

REŢETE CUBANO

Acere
Aroma plajelor însore din Cuba este acum mai aproape de tine.
Ingrediente: Chiflă, crema de brânză Hochland, cașcaval felii clasic Hochland sos bernez, ardei copt stropit cu oțet balsamic, șuncă de Praga.

Volao
Un sandvich plin de grație precum muzica tradițională cubaneză.
Ingrediente: Chiflă, sos calypso, bacon crocant, cașcaval afumat Hochland, cremă de brânză, castraveciori murați, dulceață de ceapă.

REŢETE SANDVIŞ FEST

Un sandviș ușor cu un gust proaspăt, ce îți aduce bucătăria meditaneană în farfurie.
Ingrediente: paine toast albă fără coajă, paine toast neagră fără coajă, Hochland Brânză Topita Felii cu Cașcaval, felii de avocado, somon afumat, mărar, frunze de baby spanac, ardei gras colorat.

Apetisant și sățios. E greu să-i reziști burgerului american.
Ingrediente: chiflă hamburger, unt 82% grăsime, jambon crud-uscat, merișoare deshidratate, semințe de susan, muștar boabe, Hochaland Cascaval Afumat felii și Hochland Cascaval Classic felii, frunze de salată verde

Sofisticat și elegant în binecunoscutul stil franțuzesc, acest sandviș este o încântare pentru papilele gustative.
Ingrediente: baghetă albă simplă, baghetă albă cu semințe, baghetă neagră multicereale, Hochland Mixtett Classico, șuncă Praga, jambon crud uscat, muștar franțuzesc boabe, pătrunjel verde.

O explozie de culoare și un gust desăvârșit. Nici nu ai de ce să ceri mai mult de la un sandviș. Îl vei consuma cu mare poftă.
Ingrediente: baghetă albă simplă, baghetă albă cu semințe, baghetă neagră multicereale, Hochland Telemea de vacă natur taiată cubulețe, unt 82% grăsime, baby spanac, ton conservă, ardei gras colorat, germeni de praz

Una dintre cele mai apreciate bucătării din lume ne propune un sandviș cu adevărat special. Îl vei savura din priviri.
Ingrediente: baghetă cu măsline, Hochland Almette cu smântână, roșii cherry (roșii și galbene), germeni de broccoli.

Un sandviș făcut în ritmurile flamenco, ce aduce cu un răsfăț gastronomic.
Ingrediente: pâine toast albă fără coajă, pâine toast neagră fără coajă, Hochaland Cascaval Afumat felii, ruccolla, ardei gras colorat, salam chorizzo.

Picant și de-a dreptul apetisant. Îți deschide priveliștea tropicelor mexicane după prima mușcătură.
Ingrediente: paine toast neagră fără coajă, Hochland Brânză Topită Felii cu Smântână, avocado, ardei gras colorat, porumb, ardei iute.

Un sandviș specific tavernelor de pe malul mării, cu un gust distins, ce merită să fie savurat.
Ingrediente: baghetă cu semințe, Hochland Almette cu Smântână, mărar, somon afumat, ridiche, capere.

Un sandviș care reprezintă o adevărată operă de artă. Acesta te înscrie direct în clubul gurmanzilor.
Ingrediente: baghetă multicereale, Hochland Almette cu Smântână, strugure, nucă, jambon crud uscat.