REŢETE DE LA BLOGGERI

ada

LAURA ADAMACHE
Una dintre cele mai cunoscute și apreciate bloggerițe de cooking din România, Laura Adamache, spune că
„am învățat din greșeli și am continuat să gătesc”.

SANDVIŞ CU SOMON AFUMAT

Ingrediente: 2 chifle integrale, 1 cutie cottage cheese light Hochland, 1 castravete mediu, 4 felii desomon afumat, 1 linguriță de chives tocat mărunt, sare și piper.

Preparare: Tăiem chiflele pe lungime și le ungem cu un strat generos de cottage cheese. Adăugăm pe fiecare jumătate de chiflă câte 4-5 rondele subțiri de castravete, 2 felii de somon afumat și jumătate de linguriță de chives.

SANDVICH CU CASCAVAL SI DOVLECEI

Ingrediente: Chiflă integrală cu semințe, cașcaval clasic Hochland, prosciutto crudo, dovlecei zucchini, roșii, ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Se taie dovleceii în felii subțiri i sunt fripți pe grătar timp de 2-3 minute. Tăiem chifla, adăugăm cașcaval, prosciutto crudo pe partea inferioară a chiflei. Stropim partea suferioară cu ulei de măsline și așezăm ambele părți în cuptor. Coacem sandvișurile 4-5 minute până se topește cașcavalul. Scoatem chiflele, așezăm prosciutto peste, câte o felie de roșie și dovlecei.

SANDVIŞ CU ANGHINARE ŞI CAŞCAVAL AFUMAT

Ingrediente: 2 felii mari de pâine integrală pentru sandvișuri, 2 felii mortadella, 100 g cașcaval afumat felii Hochland, 100 g anghinare conservată în ulei, 50 g maioneză

Preparare: scurgem anghinarea, o clătim sub un jet de apă rece și după ce se scurge o punem în robot. Adăugăm maioneza și mixăm până obținem o cremă omogenă. Ungem ambele felii de pâine cu crema de anghinare, adăugam între ele cașcavalul felii afumat și mortadella.

SANDVIŞ GRECESC

Ingrediente: 100 g telemea de vacă Hochland, 1 baton de pâine albă, 4 frunze de salată verde, 1 ceapă roșie medie, 5-6 roșii cherry, 1 castravete mediu, 10 măsline negre fără sâmburi, ½ linguriță oregano, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline

Preparare: Taiem legumele, le punem într-un vas, adăugăm telemeaua sfărâmată în bucățele și condimentele după gust. Tăiem batonul de pâine în două, apoi tăiem fiecare bucată în două, pe lungime și umplem sandvișurile.

SANDVIŞ CU PIEPT DE PUI ŞI CREMĂ DE BRÂNZĂ CU VERDEAŢĂ

Ingrediente: 2 lipii arăbești ovale, o cutie Crème cu verdeață Hochland, 400g piept de pui fără piele, 2 linguri ulei de măsline, ½ linguriță paprika afumată dulce, sare, piper, 6 felii roșii inimă de bou, 4 frunze de salată creață.

Preparare: Tăiem pieptul de pui în felii subțiri. Într-un vas micuț amestecăm uleiul de măsline, paprika, sare și piper după gust. Turnăm emulsia obținută peste pieptul de pui și amestecăm astfel încât să fie complet acoperit. Îl frigem pe grătar, sau într-o tigaie antiaderentă neunsă, până când se rumenește uniform. Încălzim lipiile arăbești pe grătar, le tăiem pe lungime și după ce se răcesc le ungem cu crema de brânză cu verdeață Hochland. Le umplem cu pieptul de pui, feliile de roșii și frunzele de salată.

SANDVIŞ CU BRÂNZĂ PRAID HOCHLAND

Ingrediente: 2 chifle, 100g brânză Praid natur Hochland, 100g prosciutto cotto, 4 linguri hribi conservați în ulei, 30g rucola, 4 lingurițe maioneză, sare.

Preparare: Tăiem chiflele în două pe lungime, eliminăm parțial miezul și le ungem cu un strat de maioneză. Adăugăm rucola, prosciutto cotto, hribii scurși bine și felii subțiri de brânză Praid natur. Daca dorim, putem asezona sandvișul cu puțină sare.

SANDVIŞ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

Ingrediente: focaccia cu mix de semințe, cremă de brânză clasic Cremè Hochland, 1 avocado bine copt,  6 felii speck, 4 felii roșie, 2 oua fierte tari, 1 ceapă mică tăiată julienne, sare (optional)

Preparare: ungem feliile de focaccia cu cremă de brânză și avocado, adăugăm feliile de roșie, ceapa tăiată julienne, ouăle feliate și feliile de speck. Dacă dorim, asezonăm cu puțină sare. Tăiem sandvisurile în două și le servim imediat.

SANDVIŞ CU TON

Ingrediente: 2 chifle, 2 linguri cottage cheese Hochland, ½ avocado bine copt, 1 linguriță suc de lime, 80 g ton în ulei de măsline, 1 linguriță chives tocat mărunt, sare, piper, 4 frunze salata verde.

Preparare: Scurgem tonul, îl punem într-un vas și adăugăm lingurița de chives, sare și piper după gust, cottage cheese Hochland, avocado tăiat în cubulețe foarte mici și sucul de lime. Se amestecă până la omogenizare, apoi acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute. Umplem chiflele cu mixul de avocado, ton și cottage cheese, iar la final adăugăm câteva frunze de salată verde.

teo

TEO’S KITCHEN
Teo este o bucătăreasă curajoasă și ambițioasă. A început cariera și blogul de la premiza că
„dacă și eu, care abia dacă știam să fac un ou în tigaie pot să gătesc rețete complicate, oricine poate”.
Sandvișurile ei sunt pe cât de complexe, pe atât de originale.

SANDVIŞ CU SALATĂ DE OUĂ 

Ingrediente: 4 croissante proaspete, 4 ouă, 150g Hochland Creme Clasic, 200g Hochland Telemea de vacă, 3 linguri castraveți murați tăiați mărunt, 3 fire ceapă verde tăiată rondele, sare și piper.

Preparare: se fierb ouăle tari și se dau prin răzătoare. Se adaugă crema de brânză și se amestecă, adăugând treptat și restul ingredientelor. Compoziția este apoi pusă în croissantele tăiate pe din două.

SANDVIŞ CU PUI ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente: 4 mini ciabatta, 300g piept de pui gătit, 150g cașcaval Hochland Clasic, 3 fire ceapă verde tăiată rondele, 3 linguri maioneză, 2 linguri de ketchup, 2 linguri muștar, sare și piper.

Preparare: Desfacem cele 4 ciabatta făcând un dop în capac, astfel încât să lăsăm spațiu unde punem umplutura. Într-un bol amestecăm puiul, tăiat cubulețe, cu ceapa verde, cașcavalul dat prin răzătoare. Peste această compoziție adăugăm un sos din maioneză, muștar și ketchup. Amestecăm și punem totul în scobitura din ciabatta.

SANDVIŞ CU TELEMEA, AVOCADO ŞI SFECLĂ

Ingrediente: 8 felii de pâine toast, 2 avocado, 2 linguri zeamă de lămâie, 2-3 fire de ceapă verde tăiate mărunt, 200g telemea Hochland cu verdețuri, 4 linguri sfeclă fiartă, dată prin răzătoare, sare și piper.

Preparare: Prăjim feliile de pâine toast. Tăiem avocado și îl pisăm în timp ce-l amestecăm cu zeama de lămâie, ceapa verde, sare și piper. Ungem feliile de pâine cu această pastă de avocado, punem felii de telemea și sfeclă.

SANDWICH CALD CU PESTO ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente: felii din pâinea ta preferată, pesto alla genovese (pesto cu busuioc), cașcaval clasic Hochland feliat, felii de ardei copt, rucola.

Preparare: se ung feliile de pâine cu pesto, apoi adăugăm ardeiul copt pe o singură felie. Punem cașcavalul în strat generos și câteva frunze de rucola pe felia de bază, apoi adăugăm cea de-a doua felie și punem la grill pentru 2-3 minute. Se servește cald.

SANDVIŞ CROQUE MADAME 

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe făină, 250ml lapte, sare, piper, nucșoară după gust, 200g brânză Praid de la Hochland data pe răzătoare, 4 felii de pâine, 2 linguri muștar, 6 felii de prosciutto

Preparare: Încingem o tigaie și punem 2 lingurițe de ulei de măsline cu 2 lingurițe de făină, după care amestecăm bine. Când se formează o pastă, adăugăm 250ml de lapte și sare, piper, nucșoară după gust. Fierbem sosul până când se îngroașă. Separat, prăjim 2 ouă, timp în care dăm brânza Praid pe răzătoare. Pregătim două felii de pâine astfel: una este unsă cu muștar, iar cealaltă cu sosul bechamel. Așezăm prosciuto și brânza dată pe răzătoare, punem felie peste felie, iar sandvișurile rezultate se pun într-o tavă. Peste ele turnăm sos bechamel și extra brânză răzuită, apoi se bagă la cuptor până când brânza se rumenește. La final, punem câte un ou prăjit pe fiecare felie.

LAURA SAVA
Activă în blogosfera culinară încă din 2007, Laura Sava se declară o fană a mâncărurilor făcute în casă.
Ingredientele ei secrete sunt emoția și pasiunea.

SANDVIŞ ŞAH

Ingrediente (pentru 16 bucăți): 8 felii pâine toast albă, fără coajă, 8 felii pâine toast neagră, fără coajă, 100g brânză Praid, 120g telemea light de vacă, 150g unt, 4 fire subțiri de ceapă verde, boia de ardei dulce (opțional).

Preparare: Brânza Praid se rade fin și se amestecă cu telemeaua, untul și ceapa verde tăiată fâșii subțiri. Cu acest amestec se ung 2 felii de pâine neagră și se acoperă cu alte 2 felii de pâine neagră. Se taie apoi 4 mini sandvișturi, rezultând 8 turnulețe. Pentru sandvișul șah trebuie să lipiți un mini-sandviș alb cu unul negru.

SANDVIŞ CU BRÂNZĂ PRAID ŞI SMOCHINE

Ingrediente: pâine graham, unt, salată, prosciutto crudo, brânză Praid, smochine.

Preparare: Feliile de pâine sunt tăiate rotund, unse cu unt și pe ele se așează o frunză de salată, prosciutto crudo, felii de brânză Praid și jumătăți de smochine.

SANDVIŞ CU BRÂNZĂ DE VACI ŞI BANANE

Ingrediente: pâine toast, cremă de ciocolată, Hochland Cottage Cheese și banană.

Preparare: Ungem feliile de toast cu un strat generos de cremă de ciocolată, după care adaugăm brânza de vachi și feliile de banană.

SANDVIŞ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI MERE CARAMELIZATE

Ingrediente: Pâine albă (franzelă sau baghetă), cremă de brânză Hochland Creme Clasic, mere, unt, zahăr, scorțișoară.

Preparare: Se taie merele în felii potrivit de subțiri, apoi se pun în tigaie cu unt și zahăr până când încep să se rumenească. Se pregătesc feliile de pâine și se ung cu cremă de brânză Hochland Creme Clasic. Așezăm feliile de merele caramelizate pe stratul de brânză și presărăm pudră de scorțișoară deasupra

SANDVIŞ CALD CU BACON ŞI AVOCADO

Ingrediente: pâine albă toast, unt, avocado, cașcaval felii Hochland, bacon, roșii pentru garnitură.

Preparare: Se rumenește ușor baconul în tigaie pe ambele părți. În acest timp de ung feliile de pâine cu unt și se umplu cu felii de cașcaval Hochland, fașii de avocado bine copt și baconul. Se servește cu garnitură de roșii.

SANDVIŞ CU PUI ŞI TELEMEA CU VERDEAŢĂ

Ingrediente: pâine albă toast, piept de pui la grătar, telemea cu verdeață Hochland, castravete, roșie, ceapă roșie, iaurt, usturoi, oregano (după gust)

Preparare: Se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat și se ung feliile de pâine. Adăugăm în straturi subțiri castravetele, inelele de ceapă, feliile de roșie și fâșii de piept de pui și telemea.

SANDVIŞ PIZZA

Ingrediente: mini ciabatta (simple sau cu măsline), unt (80% grăsime), ardei capia copți, ouă fierte, brânză rasă pentru pizza Delicii Calde de la Hochland.

Preparare: Se taie ciabatta în felii, apoi se ung cu puțin unt (80% grăsime). Deasupra lor se pun fâșii subțiri de ardei capia, copți, în oțet. Se taie oul fiert în felii și se așează pe sandiș. La final, adăugăm branză rasă pentru pizza Delicii Calde de la Hochland. Sandvișurile se țin la cuptor cca. 5-7 minute, până când se topește cașcavalul.

SANDVIŞ CU SOMON

Ingrediente: o baghetă cu semințe, cașcaval afumat de la Hochland, unt, tapenada (din măsline verzi), smântână (slabă), un cățel de usturoi, somon afumat, capere, lămâie.

Preparare: Se taie bagheta cu semințe pe lungime și apoi în jumătate. Pregătim o tigaie grill pe care o ungem cu puțin unt, iar după ce s-a încins, prăjim feliile de baghetă (doar partea cu miezul). Peste pâinea prăjită vom pune un strat subțire de tapenada (din măsline verzi), urmat de încă un strat cremos format dintr-o lingură de smântână acră (slabă) amestecată cu un cățel de usturoi ras fin. În continuare, vom așeza un strat de felii de cașcaval afumat de la Hochland și un strat de somon afumat. La final, adăugăm câteva capere răsfirate, peste care picurăm puțină zeamă de lămâie.

REŢETE GOURMET STREET FOOD 

Miguel
Un burger care te trimite departe cu gândul și cu toate simțurile.
Ingrediente: Chiflă, salată creață, roșie, ceapă, cașcaval afumatHochland, bacon, sos tartar Tacu cu piept de pui marinat, legume, cremă de brânză Almette.

Cabron
Gusturile rafinate și-au dat întâlnire pentru tine.
Ingrediente: Chiflă, legume coapte, bacon, jalapeno, sos barbeque, brânză topită felii Hochland.

REŢETE URBAN BURGER

DownTown
S-au adunat cele mai celebre fețe ale orașului în cel mai gustos burger
pe care l-ai văzut.
Ingrediente: Chiflă, Hochland Creme cu castraveți, roșie, carne de vită, castraveți murați, ceapă, salată, brânză topită felii Hochland.

Metropolitan
Distracția urbană începe acolo unde burgerul este desăvârșit.
Ingrediente: Chiflă, brânză topită cu șuncă felii Hochland, carne de vită, roșie, ceapă, salată, bacon, castraveți murați, sos special Urban Burger

REŢETE BAGHETE PE ROŢI

Fresher
Un sandviș proaspăt precum o drumeție la aer curat.
Ingrediente: Demibaghetă, brânză Praid, salam Sibiu, busuioc, oregano, roșii cuburi, migdale, stafide, Proscitto.

Nature Lover
Savoarea legumelor într-o excursie de neuitat pentru papilele gustative.
Ingrediente: Demibaghetă, cașcaval clasic Hochland, busuioc, oregano, ciuperci Champignon, boabe de porumb, ardei capia roșu, măsline negre feliate, cubulețe de brânză telemea.

REŢETE CUBANO

Acere
Aroma plajelor însore din Cuba este acum mai aproape de tine.
Ingrediente: Chiflă, crema de brânză Hochland, cașcaval felii clasic Hochland sos bernez, ardei copt stropit cu oțet balsamic, șuncă de Praga.

Volao
Un sandvich plin de grație precum muzica tradițională cubaneză.
Ingrediente: Chiflă, sos calypso, bacon crocant, cașcaval afumat Hochland, cremă de brânză, castraveciori murați, dulceață de ceapă.

REŢETE SANDVIŞ FEST

Un sandviș ușor cu un gust proaspăt, ce îți aduce bucătăria meditaneană în farfurie.
Ingrediente: paine toast albă fără coajă, paine toast neagră fără coajă, Hochland Brânză Topita Felii cu Cașcaval, felii de avocado, somon afumat, mărar, frunze de baby spanac, ardei gras colorat.

Apetisant și sățios. E greu să-i reziști burgerului american.
Ingrediente: chiflă hamburger, unt 82% grăsime, jambon crud-uscat, merișoare deshidratate, semințe de susan, muștar boabe, Hochaland Cascaval Afumat felii și Hochland Cascaval Classic felii, frunze de salată verde

Sofisticat și elegant în binecunoscutul stil franțuzesc, acest sandviș este o încântare pentru papilele gustative.
Ingrediente: baghetă albă simplă, baghetă albă cu semințe, baghetă neagră multicereale, Hochland Mixtett Classico, șuncă Praga, jambon crud uscat, muștar franțuzesc boabe, pătrunjel verde.

O explozie de culoare și un gust desăvârșit. Nici nu ai de ce să ceri mai mult de la un sandviș. Îl vei consuma cu mare poftă.
Ingrediente: baghetă albă simplă, baghetă albă cu semințe, baghetă neagră multicereale, Hochland Telemea de vacă natur taiată cubulețe, unt 82% grăsime, baby spanac, ton conservă, ardei gras colorat, germeni de praz

Una dintre cele mai apreciate bucătării din lume ne propune un sandviș cu adevărat special. Îl vei savura din priviri.
Ingrediente: baghetă cu măsline, Hochland Almette cu smântână, roșii cherry (roșii și galbene), germeni de broccoli.

Un sandviș făcut în ritmurile flamenco, ce aduce cu un răsfăț gastronomic.
Ingrediente: pâine toast albă fără coajă, pâine toast neagră fără coajă, Hochaland Cascaval Afumat felii, ruccolla, ardei gras colorat, salam chorizzo.

Picant și de-a dreptul apetisant. Îți deschide priveliștea tropicelor mexicane după prima mușcătură.
Ingrediente: paine toast neagră fără coajă, Hochland Brânză Topită Felii cu Smântână, avocado, ardei gras colorat, porumb, ardei iute.

Un sandviș specific tavernelor de pe malul mării, cu un gust distins, ce merită să fie savurat.
Ingrediente: baghetă cu semințe, Hochland Almette cu Smântână, mărar, somon afumat, ridiche, capere.

Un sandviș care reprezintă o adevărată operă de artă. Acesta te înscrie direct în clubul gurmanzilor.
Ingrediente: baghetă multicereale, Hochland Almette cu Smântână, strugure, nucă, jambon crud uscat.